Logo for Solrød Strand Kajakklub

En klub både med havkajak og SUP

Vintersæson

Faste aktiviteter

Vinterroning fra standerstrygning til standerrejsning

Vinterroning fra bådebroen ved Strandløven. Lørdage kl. 10.00 når vejr- og vindforhold er til det, og når de slås op på rokort. Tiderne er klar i kajakken på vandet. Beklædning efter årstiden (tørdragt). Alle der ro om vinteren opfordres kraftigt til at deltage i kursus/arrangement om vinterroning, der afholdes, når vandet når under 10 grader.

Ture annonceres via www.rokort.dk


Svømmehallen fra sidst i oktober til sidst i  april  

Hver lørdag i vinterhalvåret fra kl. 15.15 -18 er der gratis adgang til svømmehallen. Den første time er forbeholdt dykkerklubben imens vi låner overfladen til svømning.

Det er indgang i svømmehallen tidligst kl. 15.15 og udgang senest kl. 18, så ”vandtiden” er ca.15.15-17.45. Med svømning fra 15.15 til 16.15, hvorefter kajakkerne kommer i.

Mød op og få svømmet, øvet egen redning eller makkerredning under ”kontrollerede” forhold, leg i en polokajak eller bare få en hyggesnak.

Klubben har 6 havkajakker, inkl. skørt og pagajer til brug i bassinet. Der vil være mindst en kajakinstruktør, til at hjælpe jer hver lørdag. Er der noget, du ønsker at træne eller er i tvivl om, så spørg en af de fremmødte.

Klubben skal altid have en der har bestået bassinlivredderprøven til stede, når der er klubtid i svømmehallen.

Vi har i bestyrelsen besluttet at man, som minimum, skal være medlem af klubben,  hvor husstanden har et aktivt medlem af klubben, for at komme i svømmehallen om lørdagen.

Bassinlivredderen er certificeret i et år efter prøven og der er løbende behov for nye bassinlivreddere. Har du et godt kendskab til førstehjælp og er en habil svømmer, så skulle du måske overveje at tage prøven.

Hvis du ønsker at være bassinlivredder, så kontakt mig via kontakformular.

Datoerne for svømmehallen bliver slået op på Rokort. Det anbefales, at man som udgangspunkt tilmelder sig på Rokort, men man kan også bare dukke op i svømmehallen.

I år starter vi op lørdag d. 29/10/22 og slutter d. 17/12/22. Datoer i 2023 vil blive slået op på et senere tidspunkt.

Pga. energibesparelser har kommunen valgt at lukke saunaerne og sænke badevandstemperaturen til 26°. Hvis du er meget kuldskær, så anbefaler vi, at du tager neoprentøj med.

Vi ses i svømmehallen.

Martin

Bassinlivredderprøven består af

  • Fremvisning og gennemgang af sikkerhedsforanstaltningerne på anlægget
  • Udspring efterfulgt af 200 m svømning:
  • To på hinanden følgende dykninger:
  • Redning af panisk nødstedt
  • Redning af bevidstløs voksen i samarbejde med hjælper
  • Redning af bevidstløst barn uden hjælper
  • Håndtering af nakkeskade
  • Mundtlig eksamination

Den fulde og officielle beskrivelse med links til videoer af prøven kan ses her:

https://www.svoem.org/Discipliner/Livredning/Vandsikkerhed/Proever/Bassin-Livredderproeven/Indhold-i-Bassin-Livredderproeven/

Du kan som supplement også se en video om livredning i svømmehal her:
https://youtu.be/VbqgwL5eOv8

Bassinlivredderprøven slås op på rokort efter aftale med svømmehallens officielle dommer. 

Kontakt Martin Rosenkilde Gram, hvis du kunne tænke dig at tage bassinlivredderprøven.

Kajak-yoga på udvalgte lørdage gennem vintersæsonen

   

   

Lige meget om du er ny eller har prøvet yoga før er du meget velkommen.

Det er vores 8. kajakyogasæson.

Undervisningen foregår i Solrød Idrætscenter kl. 9.00 til 10.15  før på udvalgte lørdage i Træningslokale 2 i kælderen. Mød gerne op ca. 10 min.

Hvorfor så lige KAJAK-yoga? Fordi yogatræningen passer så godt sammen med kajakroning. Det er både fysisk og mental træning, som har til formål at skabe forbindelse mellem “hoved og hale” for at udtrykke det helt nede på jorden eller i vandoverfladen. Der lægges vægt på træning af styrke, smidighed, koordination, balance, koncentration, opmærksomhed, vejrtrækning, at lytte og respektere kroppens “kommentarer” til de udfordringer du møder, at geare ned, at finde ro, at studere uro og meget mere. Vi vil jævnligt relatere øvelser og yogastillinger til kajakroningen. Hver yogatime afsluttes med en afspænding, ofte med kajakrelateret indhold.   

Medbring et skridsikkert liggeunderlag, et tæppe, et bånd eller bælte og evt en yogablok. Ofte kan man købe en udstyrspakke i Netto, en Tigerbutik eller lign. Meld dig venligst på Rokort af hensyn til underviserens mentale forberedelse.

Om sommeren/ det tidlige efterår kan der være enkelte gange, hvor der via rokort opslås kajakyoga på Revlen. 

Jeg glæder mig til at se jer.

Hilsen Annett


Kajak fitness

Nye træningstider i motionslokalet

Efter et møde med de øvrige brugere af motionscentret blev man enige om at prøve at holde motionslokalet åbent for alle foreningernes brugere fra kl. 16 – 21 på alle hverdage. ( Prøveperioden gælder frem til nytår 2022)

Det betyder, at kajakklubbens medlemmer kan benytte motionslokalet på alle ugens dage i nævnte tidsrum – og det er som sædvanlig gratis.

Tag hensyn til de andre brugere, så alle får en god oplevelse af at komme i motionslokalet.

For at kajakklubbens medlemmer kan mødes og motionere sammen og måske også få lidt eftermotion i cafeen vil vi være nogen, der mødes kl. 19 på mandage og torsdage

GOD TRÆNING.

Med venlig hilsen

Kim Schøler

 

Motionslokalet indeholder følgende :
3 x kondicykler – 2 x løbebånd – 1 x crosstræner – 1 x slidermaskine – 2 x romaskiner
+ 12-15 Technogym maskiner samt håndvægte og løftestænger.
Der er mulighed for omklædning og bad i omklædningsrummene i kælderen.

Senest opdateret  10-12-2022