Logo for Solrød Strand Kajakklub

En klub for alle aldersgrupper

Kurser

 

Opstartsforløb 2019, beskrivelsen gælder indeværende år
Forløbene er næsten afsluttet, men der er mulighed for optagelse på venteliste til sensommerhold. Holdet oprettes ved 6 deltagere. Kontakt klubben.

Ved medlemskab af Solrød Strand Kajakklub får du mulighed for at deltage i alle de aktiviteter, der gør Solrød Strand Kajakklub til en attraktiv klub for folk, der kan lide kajak og hyggeligt klubliv. Her kan nævnes: uddannelse, træning i svømmehal, mulighed for kajak fitness, kajakyoga samt klubture både i lokalt vand og andre steder. Hvis du ikke har et certifikat IPP2 fra en anden klub, starter man op i klubben med et Opstartsforløb, hvor du går fra at være nystartet kajakroer til at være en uddannet, sikker kajakroer, der vil kunne færdes trygt og sikkert på vandet. Du vil også komme godt ind i det klubliv, der vægtes højt i Solrød Strand Kajakklub. Når du tilmelder dig et Opstartsforløb i Solrød Strand Kajakklub, vil du allerede fra den 1.11. vinteren før, kunne deltage i indendørs aktiviteter, svømning, kajak i svømmehal, kajakyoga, kajak fitness og sociale aktiviteter. Betalingen for Opstartsforløb dække medlemskab fra den 1.11. vinteren før kursus og til den 31.3 året efter kursus.

Er havkajak noget for dig?
Hvis du gerne vil finde ud af det, så kan du deltage i et Introduktionsmøde/åbent hus klubhuset Østre Strandvej, hvor du kan høre om klubben opstartsforløbet og faciliteterne. Ved mødet kan du også melde dig ind i klubben.
En lørdag vil der være åbent hus i svømmehallen, hvor du kan prøve at sidde i en kajak og lave nogle øvelser i kajakken.

Efter indmeldelse i klubben skal du deltage i følgende
En opstarts-aften, der er obligatorisk for alle nye medlemmer. Klubben giver praktiske informationer, og man introduceres til de it-systemer som klubben anvender. Det afholdes to dage fra kl. 18.30 til 21.30 Det er det samme program begge dage, så man kan vælge hvilken dag, der passer bedst.
Derpå vil du fortsætte med et kursus mod IPP2 med opstart i starten af maj Kursus vil strække sig over i alt 8 gange. Den ene gang er en fælles tur til Købehavn en lørdag.
Ved bestået IPP2 får du licens fra Dansk Kano og Kajakforbund. Klik evt. for nærmere beskrivelse  http://www.solrodkajak.dk/wp-content/uploads/2013/10/epp2havkajak.pdf

Du vil første år i klubben få adgang til klubbens kajakker samt få stillet kajakudstyr til rådighed (1 kajak + 1 pagaj + våddragt + skørt + svømmevest.) Alt dette får du for kun 1.975,- kr. Dit medlemskontingent frem til 31. marts 2020 er endda med i de 1.975,- kr.
I år 2 vil dit kontingent inkl. klubkajak være 1.400 kr. Har du, og anvender egen kajak, er prisen for opstartsforløbet 1300 kr.

Ovennævnte priser er de gældende i sæson 2019.
Du kan læse meget mere om klubben ved at gå på opdagelse på hjemmesiden.
Ønsker du yderligere oplysninger, kan du henvende dig til instruktørteamet, som du kan finde under http://www.solrodkajak.dk/om/bestyrelse

 


 


Når du har besluttet dig for at deltage i  et opstartsforløb gør du flg.:

Du melder dig ind i klubben via http://www.solrodkajak.dk/indmelding, hvor du udfylder formularen og anfører, at du vil deltage i opstartsforløbet. Du vil modtage en faktura fra kassereren på de 1.975,- kr.

Derpå vælger du herunder det hold der passer dig bedst. 

Generelt gælder for et kursus, at dette kun oprettes, såfremt der er min. 6 tilmeldte og der er et maks. på 8 deltagere på hvert hold. Oprettes et kursus ikke/ eller det er overtegnet, skal du vælge et andet. Viser det sig, at der er behov for yderligere kurser oprettes de. 


SUNP0023

Ved hårdt vejr læsser vi kajakkerne på traileren og kører til roligt farvand.

 


Der arbejdes på at lave i IPP3 kursus med turledelse i 2019.
Medlemmer der efter deltagelse i Opstartskurs sidste år ikke fik IPP2, kan deltage i det omfang, det måtte være nødvendigt og der er plads på holdene, til opnået niveau til IPP2.

Henvendelse til ro chefen Lars Jørgensen  kd.ka1563647276jakdo1563647276rlos@1563647276nedna1563647276mrof1563647276 


Solrød Strand Kajakklub har tidligere tilbudt flg. kurser 

          Kursus i sikkerhed på vandet – tryghed

·         IPP1, IPP2 og IPP3 kurser.

·         Opstartskursus 

Du kan herunder læse om, hvad de forskellige kurser har haft af indhold.


Kursus i sikkerhed på vandet – tryghed

Dette kursus har til formål, at give dig nogle værktøjer, der vil øge sikkerheden – ikke blot for dig selv, men også for dem du ror sammen med. Du vil lære at risiko vurdere situationer og håndtere dem, der måtte opstå. Kurset vil bestå af øvelser i svømmehal, (bl.a. bevidstløs roer i vandet) gennemgang i klubhuset (teori) og øvelser på vandet – turledelse, kortlæsning og bugsering.

Kurset henvender sig til IPP2 roere.

Undervisere: Valentin, Lars Jørgensen og Lars Juhl


IPP3 kursus – udvikling af dine egne færdigheder

Du vil på kurset blive uddannet i teori og teknik på IPP3 niveau. I forhold til IPP2 vil det du kan derfra, blive udvidet med enkelte nye teknikker i kajakken og teknikkerne fra IPP2 skal finpudses/udvides og stå skarpt.  Flere af teknikkerne skal udføres i vindforhold 5-8 m/s.

Af teori er der bugsering, navigation og knob mm – undervisning i klubhuset.

Grønlænderrul er ufravigeligt krav til prøven og kan trænes i svømmehallen. Har du brug for hjælp, så sig til. Nedenfor kan du læse om IPP3.  Du behøver ikke at kunne rulle for at deltage i kurset og du bestemmer selv om du vil gå til prøven. Vores erfaring er, at du skal selvtræne med teknikkerne mellem kursus dagene.

Kniber det med rullet, så prøv CC rullet, som er for mænd med stiv ryg og muller.

http://docplayer.dk/2037534-Havkajak-instruktoer-2-teknik-og-teori-op-til-epp3-og-havkajakinstruktoer-2.html

Varighed ca. 20 timer + selvtræning.

Undervisere: Lars Jørgensen + hjælpere – kursuspris kr. 800,- + at du bør anskaffe ovenstående hæfte.

Minimum antal deltagere 5 og maks. 8 deltagere. Det vil være en rigtig god ide, hvis kursisten råder over en tørdragt og selvfølgelig har taget en IPP2. Prøven afholdes af DKF og koster i omegnen af 1000- 1200 kr.

Yderlig info om niveau her:

http://www.kano-kajak.dk/dkf/EPP/EPP_Hav_1_4_marts_2010.pdf

 2014-09-17 (21)

Er du ny i klubben eller har behov for kursus, så kontakt til ro chefen Lars Jørgensen kd.k1563647276ajakd1563647276orlos1563647276@nedn1563647276amrof1563647276 1563647276

Velkommen!

Senest opdateret  16-06-2019